19.11.2014

Willie's Cacao Madagascan gold Sambirano 71%

No real change to the appearance of the Venezuelan gold bar. No, wait! The unreadable blue text has turned pinkish red and is much more easily read.

OMG! And I don't use that expression. Ever. Because I'm a man and over fourty. The aroma is everything anyone could want in a chocolate. It's fruity, it's chocolatey, it's everything chocolate needs to have. Perfect! Well, maybe I should taste it as well...

Like the previously reviewed Venezuelan gold bar, I notice a slight floury texture in the chocolate. It really doesn't disturb me, but having tasted silky smooth chocolates I'm almost obligated to mention it and deduct one point because of that. Sorry, Mr. William!

The characteristic strong fruityness and acidity of Madagascan cocoa is present here, oh is it ever! I love the tingle in my palate and on my tongue. There is such an explosion of flavours going on in my mouth, that I'm almost lost for words. Halfway into the 50g bar I'm already worried about me only having a few more bars of this left in my stash. But those I have to share. Maybe they don't read my blog or know English? Back to the issue at hand: There is no bitterness in the chocolate, but being almost a newcomer to single-origin bean-to-bar chocolates myself (a couple years experience), I'm sure this will raise some eyebrows at future tastings. To me this is as close to a sweet place as you can get, without actually getting in.

I'm ever so slightly disappointed that the aftertaste doesn't last longer. I would have loved to savour the taste a bit longer, but luckily there is a solution for that: Eat more chocolate! Don't mind if I do...

Ingredients: Cocoa mass, raw cane sugar & cocoa butter

Ulkoasullisesti tässä ei ole merkittävää eroa Venezuelan gold -levyyn. Eikun hetkinen! Lukukelvoton sininen teksti on muuttunut pinkihtäväksi ja on selvästi helppolukuisempaa.

OMG! Enkä minä edes käytä tällaisia teinilyhenteitä, koska olen mies ja yli 40. Tuoksussa on kaikkea mitä suklaalta voi odottaa. Se on hedelmäinen, kaakaoinen, kaikkea mitä suklaan pitääkin olla. Täydellistä! Tai no ehkä minun pitäisi maistaakin tätä...

Kuten aiemmin arvioimassani Venezuelan gold -levyssä, huomaan pientä jauhoisuutta suklaan rakenteessa. Ei se minua häiritse, mutta kun on päässyt maistamaan silkkisen sileitä suklaita tuntuu lähes velvollisuudelta mainita asiasta ja vähentää siitä yksi koostumuspiste. Sori, Herra William!

Madagaskarilaiselle kaakaolle ominaiset hedelmäisyys ja hapokkuus löytyvät todellakin tästä suklaasta! Kielellä ja kitalaessa tuntuva kihelmöinti on hauska. Suussa soi sellainen makujen sinfonia, että sanat eivät riitä sen kuvailemiseen. Syötyäni puolet 50 gramman levystä olen jo huolissani siitä, että tätä suklaata on enää muutama levy jemmassa ja nekin joudun jakamaan muiden kanssa. Ehkäpä he eivät lue blogiani? Ja sitten takaisin asiaan: Suklaassa ei ole lainkaan kitkeryyttä, mutta aavistan, että vaikka itsekin olen vasta harrastelijatasolla (pari vuotta tällaisten suklaiden parissa takana) niin tämä suklaa tulee nostattamaan muutamia kulmakarvoja tulevissa maisteluissa. Tämä hipoo ihan täydellisyyttä, vai onko se jopa jo saavutettu, en osaa sanoa varmuudella.

Olen ihan pikkuriikkisen pettynyt siitä, että jälkimaku ei säily tämän pidempään. Olisi ollut mukava nauttia mausta pidempään, mutta siitä ongelmastahan pääsee eroon pistämällä uutta suklaapalaa suuhun. Tuumasta toimeen...

Suklaata myy Suomessa Laatusuklaa.fi.

Ainesosat: Kaakaomassa, raakaruokosokeri & kaakaovoi

Ei kommentteja: